Go West - Groot Bijgaarden

Dankzij de vraag om een verouderd bedrijfsgebouw in een klassieke KMO-zone op te waarderen naar een hedendaags bedrijfsverzamelgebouw kon de kans gegrepen worden om de schil en de uitstraling van het gebouw grondig aan te pakken. In eerste instantie werd het gebouw energiezuiniger gemaakt door de buitenschil fors te isoleren.  De gevels in baksteen werd verwijderd waardoor de isolatie luchtdicht in de lijn van het bestaande schrijnwerk kon geplaatst worden.  In tweede instantie werd een bovendaks volume met een gemeenschappelijke functie bovenop het inkomportaal voorzien om de ingang van het gebouw beter te accentueren en het bestaande gebouw meer karakter te geven.  Alle gevels werden uniform in één materiaal voorzien, namelijk witgelakte industriële puntprofielplaten gecombineerd met zwartgelakte aluminium raamprofielen en wandbekledingen.  Het uitgekiende dakranddetail zorgt ervoor dat de drie verschillende puntprofielplaattypes goed zichtbaar zijn in de gekartelde dakrand.

opdrachtgever / Odebrech

team / KRAS - Engitop

status / opgeleverd

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean