• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Hoofdzetel Agristo

Het ontwerp voor de nieuwe hoofdzetel van Agristo in Wielsbeke valt uiteen in drie duidelijk te onderscheiden delen: een open parkeersokkel, een publieke tussenlaag met vergaderzalen, cafetaria en het plantkantoor, en een bovenbouw met kantoren rond een overdekte patio. We opteren voor een compacte bovenbouw die verschoven wordt ten opzichte van de sokkel en realiseren op die manier een belangrijke uitkraging aan de zuidzijde. Aan de zuidzijde van het kantoorvolume wordt een wintertuin toegevoegd, die tegelijk als bufferklimaat en als eyecatcher fungeert voor de hoofdzetel van Agristo.  De publieke tussenlaag is volledig transparant uitgewerkt en is zeer uitnodigend. Dit centrale entreeniveau wordt hierdoor sterk betrokken op zowel de daktuin als het overdekte atrium.  De daktuin wordt uitgewerkt als een intensief groendak, met zowel ontspanningsmogelijkheden (sportterrein, petanqueveld, fitness,…) als terrassen. De gevels van het kantoorgebouw zijn opgebouwd uit een fijnmazig architectonisch beton in een bruinrode tint. De modulaire gevelopbouw laat een flexibele invulling van lokalen en ruimtes toe.

opdrachtgever / Agristo

team / KRAS

status / wedstrijdontwerp (niet weerhouden)

oppervlakte / ca 8000 m² excl parking