• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Campo Santo

Centrum voor eerstelijnszorg

Dit project is gelegen aan de Antwerpsesteenweg in Gent, recht tegenover de historische begraafplaats Campo Santo. Binnen een beperkte bouwenveloppe in een gesloten bouwblok werd een intelligente schakeling bedacht voor een centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg met 10 kabinetten voor artsen en paramedici (podologen, kinesisten, psychologen, …). Bijzondere aandacht ging uit naar toegankelijkheid, veiligheid, ergonomie, energiehuishouding, toetreding van natuurlijk daglicht en behoud van de prachtige oude notelaar in de tuin.
Patiënten betreden het gebouw via de Antwerpsesteenweg; artsen en medewerkers beschikken over een aparte ingang, fiets- en motorparking aan de tuinzijde, bereikbaar via de Achterstraat. De gescheiden circulatie voor patiënten en artsen werd doorgetrokken in het ganse gebouw.

opdrachtgever / particulier

team / KRAS - S&A - H110

status / fase 1 in werf

oppervlakte / 515 m²