• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Redersplein Gent

De kop van Meulestede is een unieke plek door de aanwezigheid van het water, het kwalitatieve groen en de toekomstige aanleg van groene publieke ruimte, in combinatie met het industriële aspect van de haven. Deze plek, op de kop van een bouwblok, vraagt een kenmerkend gebouw met een eigen signatuur. Het bouwblok wordt geopend op de bovenste bouwlag en afgebouwd naar de naastliggende woning aan de Meulestedekaai. De doorzonappartementen krijgen hierdoor de nodige ademruimte, met raampartijen zowel op het Meulestedepark als het kanaal De Lieve. Hierdoor ontstaat ook een duidelijke afbakening van woonfuncties en gemeenschappelijke functies, waar maximaal wordt op ingezet: een gelijkvloerse tuin, gemeenschappelijke ruimte voor logies, een feest, een vergadering, een intensief groendak waar bewoners groenten en fruit kunnen kweken (roof food). Bij de toegang voorzien we een overdekte laad-en loszone voor afzetten van boodschappen, waar men desgewenst ook een deelauto kan parkeren.

opdrachtgever / SHM ABC

team / KRAS

status / wedstrijdontwerp

oppervlakte