• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Woonproject Mijlbekelaan Aalst

Door twee percelen samen te voegen ontstaat een bijna vierkante groene projectzone, voor een ontwerp van 25 appartementen op een ondergrondse parkeergarage.  De twee woonvolumes staan haaks op elkaar ingeplant, waardoor alle leefruimtes en buitenterrassen zich aan de zonzijde bevinden. De voeg tussen beide volumes doet dienst als toegang voor de appartementen en de binnentuin. Twee bovendakse volumes zijn zo gepositioneerd dat het lijkt alsof ze eerst aan elkaar vast zaten en nadien chirurgisch van elkaar zijn gescheiden (wat ook het eigenlijke traject van het ontwerpproces is geweest). De zijgevels worden dan ook zichtbaar anders behandeld. De verschijningsvorm is die van gestapelde bouwlagen, gescheiden door betonnen vloerplaten. Daartussen wisselt massa in baksteen zich af met glas en slank buitenschrijnwerk, meestal dieperliggend achter een inpandig terras.  De twee bovendakse volumes zijn in een contrasterend donker plaatmateriaal bedacht.

opdrachtgever / Immograda NV

team / KRAS - Engitop

status / opgeleverd

oppervlakte / ca 4000 m²