• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Woning LB - Hertsberge

Deze renovatie van een bestaande vrijstaande woning uit de jaren 70 gaat over integrale duurzaamheid door maximale gebruiksautonomie met minimale impact op milieu en maatschappij.  Deze woning werd CO2-neutraal gemaakt door het bestaande volume rigoureus te isoleren, luchtdicht te maken en elektrisch te verwarmen op basis van warmtepomp- en zonneboilers. Zonnepanelen op het platte dak en een eigen oplaadlaadpunt voor elektrische auto’s, zorgen voor een energiegebruiksneutraliteit op jaarbasis. Door een natuurlijke waterzuivering wordt het verbruikte (regen)water gefilterd en in twee wadi’s in de tuin gebracht.  Het architecturaal ontwerp versterkte de bestaande karaktervolle architectuur van witgeschilderde baksteen, lang gerekte zwarte dakoversteken en grote raamvlakken met zicht op de verwilderde bostuin rondom de woning. Binnenin werd het principe van levenslang wonen gehanteerd en werd de woning voorzien van alle comfort in een warm eigentijds doorgedreven interieur.

opdrachtgever / private opdrachtgever

team / KRAS

status / opgeleverd

oppervlakte / 300m²