• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Maria Gorettikerk

DOIC VZW wil in de Gentse Maria Gorettikerk een multifunctioneel programma realiseren, met behoud van de zuivere eenvoud en lichtinval van de bestaande kerk. In  ons voorstel voorzien we een deel van de gevraagde ruimtes in een bescheiden nieuwbouwvolume, bovenop de bestaande winterkapel: niet box-in-box, maar letterlijk out-of-the-box. Een dergelijke ingreep dient uiteraard heel precies te zijn, zodat zij niet concurreert met het bestaande kerkgebouw. Zij voegt er een nieuwe laag aan toe en onderstreept het multifunctioneel karakter van het vernieuwde kerkgebouw. Aan de binnenzijde wordt heel ‘chirurgisch’ te werk gegaan. In aansluiting op de bestaande binnenramen van de winterkapel voorzien we een nieuwe raampartij, die zorgvuldig uit het bestaande metselwerk is weggesneden. Een nieuwe betonnen passerelle zorgt voor de ontsluiting van de hier gesitueerde vergaderzalen en wordt verbonden met het bestaande oksaal.

opdrachtgever / DOIC VZW

team / KRAS

status / kandidatuur - niet weerhouden