• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Kangoeroewoning Merelbeke

KRAS bouwt een nieuwe kangoeroewoning voor een gezin van zes en een inwonende grootvader. Beide entiteiten vereisen voldoende privacy en zelfstandigheid, doch een vlotte interne verbondenheid. Het ontwerp balanceert op de grens tussen eenheid en individuele herkenbaarheid van de twee woonentiteiten. Er is bewust gekozen voor één duidelijk bouwvolume, dat ontstaat door de versmelting van 2 archetypische woningvolumes. Het versmelten van de twee zadeldaken levert een interessante dakvorm op.

De bouwtermijn van dit project werd geoptimaliseerd door de woning uit te voeren in houtmassiefbouw. De CLT-elementen werden op een intelligente en esthetische manier in het zicht gelaten, waardoor de woning een uniek karakter krijgt. 

opdrachtgever / private opdrachtgever

team / KRAS - I'm With Alice

status / opgeleverd

oppervlakte