• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

kantoren A&BV

Voor de nieuwbouw van dit kantoorgebouw werd een bestaande half open bebouwing gesloopt. Het nieuwe gebouw werd vertrapt uitgevoerd, om aan te sluiten bij de voorgevels van beide buren.  Er werd gekozen voor een vlakkenstructuur waar vaste delen in metselwerk en beglaasde delen elkaar afwisselen, waardoor een speels dambordpatroon ontstond. Het vlakkenspel doet geen afbreuk aan het volume en de continuïteit van de gevellijn. Net zoals de naburige gebouwen wordt gewerkt met een verlaagd maaiveld om aan te sluiten op het lagere tuinniveau. Op dit niveau wordt de toegang gerealiseerd via een open trap- en lifthal. De overige delen worden opengewerkt als doorgang voor auto’s en fietsen. Op die manier ontstaat een interessante uitkraging, die dient als eye-catcher en overdekte inkom.

opdrachtgever / A&BV

team / KRAS

status / in werf

oppervlakte