• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Woning S&S

Het ontwerp van deze vrijstaande woning in een bosomgeving rond Aalter bestaat uit een betonnen onderbouw en een houten bovenbouw. Het beton in 4 varianten, gepolierd, gezuurd, uitgewassen en zichtbaar blijvend bekist wordt voorzien voor wanden en vloeren, zowel binnen als buiten. De buitenschil van de bovenbouw wordt in afromosia voorzien met in elke gevel een andere variante uitvoeringsmethode. De gelijkvloerse woonfuncties kunnen genieten van uitzonderlijk grote glaspartijen en vele overdekte buitenruimtes grenzend aan het bosvlak.  De slaap- en studeerfuncties in de bovenbouw organiseren zich rond twee vides in de inkomhal en de leefkeuken. Door de afzonderlijke ingang en badkamer kan de polyvalente ruimte dienen als extra woonverblijf voor twee personen. Het bestaande bosbestand wordt maximaal gerespecteerd en aangevuld waar nodig. Uit dankbaarheid voor deze uitzonderlijk mooie plek wordt fors ingezet op hernieuwbare energie, regenwaterhergebruik en eigen waterzuivering.

opdrachtgever / private opdrachtgever

team / KRAS

status / stedenbouwkundige aanvraag

oppervlakte