Herbestemming van kerken: een maatschappelijke en architecturale uitdaging

20/10/2015

 

KRAS was vandaag aanwezig op de interessante studievoormiddag "De toekomst van de parochiekerken in Vlaanderen: een maatschappelijke en architecturale uitdaging" in Brussel. De website www.herbestemmingkerken.be bundelt interessante voorbeelden in binnen- en buitenland.

 

Dieter en Tine zijn mede-auteur van het pilootproject 'Lange termijnvisie op de toekomst van de de parochiekerken op het grondgebied van stad Gent'. 

 

KRAS werkt ook aan concrete voorstellen van herbestemming van kerkgebouwen, zoals in de wedstrijd Klooster cohousing Tielt en de wedstrijd voor de verbouwing van de Maria Gorettikerk in Gent. Haalbaarheidsonderzoeken naar zinvolle herbestemming of nevenbestemming van kerkgebouwen vormen voor ons bureau wel degelijk een maatschappelijke en architecturale uitdaging!

Please reload

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean