• Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean

Mulhof Liedekerke

Het project voorziet 86 assistentiewoningen in een groen kader. Het is in zekere zin de verderzetting van een vorm van gemeenschappelijk samenwonen van de broedergemeenschap van Sint-Gabriël. De nieuwe gebouwen worden voorzien op de plaats van de voormalige klooster- en schoolgebouwen. Hier leefden broeders in een sterke beslotenheid samen en zorgden voor elkaar.

De nieuwe woningen voor oudere bewoners in twee compacte woonvolumes rond een gemeenschappelijke patio zijn net zo ontworpen dat ook hier in alle rust en sereniteit kan worden samengewoond. Eén van de basisideeën van dit project was het achterliggend natuurgebied zichtbaar en bereikbaar te maken voor de buurt. Anderzijds willen we de privacy van de toekomstige bewoners niet ontnemen. Het compromis vertaalt zich in het stedenbouwkundig opzet van twee compacte bouwvolumes (met verschillende woonblokonderdelen) op twee stoere sokkels waar bezoekers en buurtbewoners vrij langsheen kunnen circuleren in tegenstelling tot de semi-private binnenplaatsen.

opdrachtgever / Woenst

team / KRAS

status / stedenbouwkundige aanvraag

oppervlakte / ca 10000m²