CATEGORIE

mixed use, werkplek, densiteit

17 West - Waregem

Dit project omvat het bouwen van kantoorachtigen, showrooms en loodsen langs de E17 in Waregem. Het volume aan kantoorachtigen wordt verknipt tot een vijftal geschakelde blokken en een sokkel die de verbinding maakt met de achterliggende loodsen. De gebouwen worden hoogwaardig afgewerkt in een samenhangende vormgeving van sterk beglaasde gordijngevels en meer gesloten, witte gevels in sierbeton. Er wordt een doorlopende en in hoogte verspringende luifellijn gecreëerd langsheen de E17 die de verschillende gebouwen visueel met elkaar verbindt en die ’s nachts oplicht door middel van een geïntegreerde led-lijn. Er wordt veel aandacht besteed aan de visibiliteit van de kantoren langs de snelweg, de kinetische perceptie en de integratie van publiciteit. 

Dit project illustreert dat een dens programma aan kantoren en loodsen kan vormgegeven worden als een sterk ensemble van gebouwen die onderling verschillen, maar toch een eenheid vormen.

opdrachtgever:

Steenoven

team:

status:

oppervlakte:

beelden:

KRAS - ABICON - BM Engineering

opgeleverd

20000 m2

KRAS Architecten

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean