CATEGORIE

publiek

Cafetaria Brielmeersen - Deinze

Dit ontwerp voor een nieuwe cafetaria in de Brielmeersen past zich in binnen het masterplan en PRUP Brielmeersen, maar vertrekt vanuit de ambitie om geen enkele boom te rooien. Het gebouw wordt haast chirurgisch ingeplant, op een punt waar twee bestaande boszones verengen tot enkele solitaire bomen en dus ook voldoende doorzicht bieden op maaiveldniveau. We voorzien een wigvormig volume die het ‘uiteenvallen’ van beide boszones als het ware symboliseert: een driehoekig gebouw dat duidelijk richting kiest, maar ook alzijdig is. Een gebouw dat geen voor-, zij-, of achterkant heeft, maar door zijn specifieke vorm identiteit geeft aan elke zijde. Een gebouw dat scherp afgelijnd is, in tegenstelling tot de organische groenzones errond. De houten structuur in CLT en gelamelleerde liggers bepaalt in sterke mate de natuurlijke verschijningsvorm van het gebouw. De verdieping is ook langs buiten bereikbaar, via een integraal toegankelijke hellingsbaan, die doorloopt tot op een uitkijkplatform.

opdrachtgever:

Provincie Oost-Vlaanderen

team:

status:

KRAS - ARNE DERUYTER - ENGITOP - TECH 3

wedstrijd (niet weerhouden)

oppervlakte:

beelden:

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean