CATEGORIE

mixed use, herbestemming

Deelfabriek - Kortrijk

De oude brandweerkazerne in Kortrijk presenteert zich vandaag als een gesloten mastodont van baksteen en staal.  Door zes grote garagepoorten op de hoek te openen kunnen we de werking van de Deelfabriek veruitwendigen. Centraal is het binnenplein, als schakel tussen de verschillende deelvolumes, het ideale bindmiddel om de solidariteit tussen de nieuwe gebruikers te uiten. Deze ‘koer’ is het hart van de Deelfabriek.  Deze omsloten buitenruimte zorgt voor een autonomie dat laagdrempeligheid, gezelligheid en samenhorigheid van de Deelfabriek belichaamt.  We zetten hier maximaal op in door alle ontsluitingen en interne circulatie, van zowel het gelijkvloers als de verdieping te centraliseren. Er is zoveel mogelijk gewerkt vanuit de bestaande gebouwstructuur in al zijn diversiteit. De autoloods met stalen sheddak, de werkplaatsen in beton met grote daklichtstraten, de loods in baksteen achteraan hebben mogelijkheden om op een flexibele manier de nieuwe gebruikers te huisvesten.

opdrachtgever:

Stad Kortrijk

team:

status:

oppervlakte:

beelden:

KRAS - BEHECON - TECH 3

wedstrijd (niet weerhouden)

KRAS architecten

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean