CATEGORIE

herbestemming, mixed use, werkplek

Painted Greek Island

Gebouw A - Herbestemming pakhuis

Gebouw A betrof een bestaand opslaggebouw aan de straatzijde van +/- 1200m² footprint. Het gebouw kent een erg stevige structuur met flinke betonnen kolommen en balken gecombineerd met TT-liggers, heeft 4 verdiepingen met hoge plafondhoogtes en kenmerkte zich aan de buitenzijde als een gesloten anonieme doos met laadkade in de achtergevel.
De stoere betonnen structuur werd behouden en de horizontale volle gevelpanelen werden vervangen door een goed geïsoleerde lichte buitenwand met witkleurige golfmetaalafwerking. De kelderwanden werden aan voor- en zijkanten afgebroken waardoor een semi-open parkeerbak ontstond met inrijhelling aan de zijkant van het bouwveld. De bestaande goederenlift werd vernieuwd en de loskade verbreed.
Het uithangbord van dit gebouw echter is de voorzetstructuur aan de voorgevel. Door de zware TT-liggers in de vloeren bleven we liever weg uit het gebouw voor nieuwe trappen en liften. Slimmer was het plaatsen een licht transparant volume voor het gebouw met lift en trappen van waaruit alle bedrijfsunits en de parking worden ontsloten. Het gebouw kreeg daardoor een flinke facelift. De gevel rond om rond bestaat uit horizontale golfplaatbanden van verschillende breedte met telkens een andere verticale golfmaat. Naast smalle ramen zorgen enkele overmaatse raamkaders voor voldoende daglicht en elke gebruiker beschikt over een inpandig terras achter de transparante metalen buitenschil.

opdrachtgever:

Futurn

team:

status:

KRAS

opgeleverd

oppervlakte:

beelden:

KRAS architecten