CATEGORIE

wonen, herbestemming, mixed use, werkplek, publiek

Painted Greek Island

Herbestemming Veneziana - Gent

Het legendarische ijssalon Veneziana werd grondig gerestaureerd en zoveel mogelijk in zijn authentieke staat hersteld. Het behoud van de bestaande volumes, de nog aanwezige lambriseringen, muurschilderingen, trappen in empirestijl,… stond hierbij voorop. Parasitaire volumes op de binnenkoer werden afgebroken om het pand terug een duidelijke structuur te geven. De neoclassicistische gevels werden in ere hersteld, de houten ramen vernieuwd naar origineel model, alle daken geïsoleerd, de vloeren brandveilig gemaakt en akoestisch ontkoppeld, alle technieken vernieuwd… en dit alles met respect voor het waardevol interieur. Tegelijk werd het pand voorbereid op een nieuwe, multifunctionele toekomst. Door enkele slimme ingrepen en hedendaagse accenten zal het pand uiteindelijk, naast horecazaak Boon, ook drie appartementen, een architectenkantoor en enkele multifunctionele ruimtes huisvesten. Beperkte toevoegingen aan het pand werden consequent uitgevoerd in herkenbare en afwijkende materialen: groene geglazuurde tegels op de binnenkoer, nieuw aluminium schrijnwerk in bronstinten, …

opdrachtgever:

private opdrachtgever

team:

status:

KRAS

opgeleverd

oppervlakte:

1200m²

beelden:

Cafeine