CATEGORIE

wonen, werkplek, mixed use

Painted Greek Island

Home Office - Waasmunster

Met deze vernieuwbouw van een in houtmassiefbouw ontworpen kantoorvilla met conciergerie wil KRAS aantonen dat circulaire duurzame projecten ook esthetisch verzorgd kunnen zijn. Het gebouw bestaat uit een met houtwol goed geïsoleerde CLT- ruwbouwconstructie dat zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant wordt bekleed met kwalitatieve houten plaatmaterialen. Binnenin wordt het kantoor vrij luxueus afgewerkt met tijdloze materialen en vele glazen wanden. Om in dit privaat familiaal project de privacy voldoende te waarborgen werden de twee bouwlagen ten opzichte van elkaar verschoven en een verfijnde vertikale houten lamellenstructuur in alle gevels verwerkt. Het gebouw is CO2-neutraal door een verwarming en warmwaterproductie op elektriciteit met warmtepomp te voorzien en maximaal gebruik te maken van hernieuwbare energie. Het perceel wordt onthard en vergroend als exclusieve kijktuin.

opdrachtgever:

Les Fougeres

team:

status:

KRAS - BAST ENGINEERING

vergunning verleend

oppervlakte:

632m²

beelden:

KRAS architecten