CATEGORIE

werkplek, herbestemming

Painted Greek Island

Sarawak Westgate

In de bestaande betonstructuur van het voormalige drukpersgebouw op de nieuwe bedrijvencampus Westgate in Groot-Bijgaarden worden boven op de gelijkvloerse bedrijfshal twee lagen kantoren voorzien in een duplex configuratie. De gevraagde kantooroppervlakte voor de huidige gebruiker is kleiner dan het beschikbare bestaande volume waardoor op de kop van het gebouw een extra overdekte open ruimte aan een terras ontstaat die later eventueel als kantooruitbreiding kan dienen. De kantoorverdiepingen omvatten naast de klassieke werkplekken ook ondersteunende diensten, trainings-en opleidingsruimten, vergaderzalen, lunch- en breakruimten, … in een warmhuiselijk kader. De ruime gelijkvloerse bedrijfshal zal gebruikt worden als opslagruimte met werkateliers. De loods werd opgetrokken in een klassieke betonstructuur. De hoge gesloten gevels uit betonpanelen krijgen een lichte staaldraadconstructie waarvoor een diversiteit aan klimplanten in volle grond worden aangeplant.

opdrachtgever:

Futurn nv

team:

status:

KRAS architecten

opgeleverd

oppervlakte:

2900m² bedrijfsruimte + 760m² kantoren

beelden:

KRAS architecten