CATEGORIE

werkplek, publiek

Painted Greek Island

Stadhuis - Roeselare

Voor het vernieuwde stadhuis Roeselare opteren we voor één duidelijk nieuw hoofdvolume, het stadskantoor, gekoppeld aan de bestaande monumenten van het historische stadhuis en Belfort, waarin de representatieve en bestuurlijke functies blijven gehuisvest. Een reconstructie van een historische doorgang achter het stadhuis creëert een doorgang van de Botermarkt naar de Sint-Michielskerk, en opent het groene binnenterrein. Het kluwen van de bestaande situatie, met onoverzichtelijke verdiepingen, niet aangesloten vloervelden, een veelvoud aan toegangen,.. wordt eindelijk ontward. In plaats daarvan krijgen we een helder en leesbaar gebouw met een duidelijke identiteit en een gezicht op de Botermarkt. Door een manipulatie van de hoofdvorm te voorzien, met name een knik in de gevellijn ter hoogte van de kroonlijst van het bestaande stadhuis, komt het gebouw op schaal van de omgeving en krijgt het tegelijkertijd een sterke leesbaarheid en identiteit als ‘huis’ van de burger.

opdrachtgever:

Stad Roeselare

team:

status:

KRAS - KRAAIJVANGER - SDK

wedstrijd (2e laureaat)

oppervlakte:

8000m²

beelden: