CATEGORIE

herbestemming, mixed use, werkplek

Painted Greek Island

Watt Factory - Gent

Voormalige kantoren en fabrieksgebouwen worden omgevormd tot incubator en accelerator voor startende bedrijven. Door de gedeeltelijke sloop van een loods ontstaat een groene binnentuin die kan gebruikt worden bij evenementen. De binnenstraat die de Vlasgaardstraat en de Drongensesteenweg met elkaar verbindt krijgt een semi-publiek karakter. Deze grotendeels betonnen vlakte wordt vergroend met grassen, refererend naar de vlasgaarden van weleer. De historische gelaagdheid van het gebouw wordt zichtbaar gelaten en aangevuld met een accentvolume. Nieuwe schrijnwerkelementen worden consequent uitgevoerd in wit aluminium en vormen samen een nieuwe laag van dit gebouw.

opdrachtgever:

Revive

team:

status:

KRAS - BEHECON (in bouwteam)

opgeleverd

oppervlakte:

2620m2

beelden:

Stijn Bollaert